Home & Living

Συμβουλές σχεδιαστών: Ακριβώς πώς να αποκτήσετε έναν καναπέ, το δεύτερο μέρος

βοηθός συντάκτη στυλ Jennifer Koper μοιράζεται επαγγελματικές συστάσεις για την αγορά για καναπέδες.

Τώρα που έχετε λάβει μια απόφαση ποιο στυλ καναπέ που θέλετε, ήρθε η ώρα να πιστέψετε για την ποιότητα. Ακριβώς πώς ένας καναπές γίνεται άμεσα επηρεάζει τη μακροζωία του. Εάν επιδιώκετε να επενδύσετε σε έναν καναπέ που έχει δύναμη παραμονής, εδώ είναι μερικά κρίσιμα πράγματα που πρέπει να πιστέψετε ή ζητήστε από έναν έμπειρο πωλητή να μεταβεί μαζί σας:

Το πλαίσιο: Οι καναπέδες με την καλύτερη ποιότητα έχουν πλαίσια από σκληρό ξύλο που έχει αποξηρανθεί από κλιβάνους, όπως σφενδάμι, βελανιδιά ή τέφρα. Η ξήρανση του κλιβάνου αποφεύγει το ξύλο από στρέβλωση ή ρωγμές, καθώς και ένα απαραίτητο μέρος ενός ισχυρού πλαισίου. (Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για το ξυλουργείο ενός πλαισίου σκληρού ξύλου, οι αρθρώσεις πρέπει να είναι διπλάδες καθώς και γωνιακά μπλοκαρισμένα, βιδωμένα και κολλημένα). Άλλα πλαίσια καναπέδων μπορούν να κατασκευαστούν από μαλακό ξύλο, σωματίδια, πλαστικό ή μέταλλο, ωστόσο αυτά μπορούν να στρεβλωθούν ή να ρωγάνουν. Το εμπόριο είναι μια ετικέτα χαμηλότερου κόστους.

Τα πόδια: τα πόδια υψηλής ποιότητας καναπέδες είναι συνήθως μέρος του πλαισίου, συμβάλλοντας στη σταθερότητα του καναπέ, ωστόσο είναι επίσης τυπικό να βλέπουμε μόνο τα πίσω πόδια που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο, με τα μπροστινά πόδια να βιδώνουν. Σε άλλες περιπτώσεις, και τα τέσσερα πόδια βιδώνουν, τα οποία μπορεί να είναι διαθέσιμα σε χρήσιμα αν πρέπει να πάρετε τον καναπέ σας με ένα σφιχτό χώρο.

Τα ελατήρια: Οι κορυφαίοι καναπέδες λειτουργούν συνήθως “οκτώ τρόπους με το χέρι-δεσμευμένο” πηνία. Αυτό δείχνει ότι τα πηνία συνδέονται από το μπροστινό μέρος του καθίσματος προς τα πίσω, δίπλα στο πλάι, καθώς και διαγώνια – οκτώ φορές, με το χέρι. Λιγότερο δαπανηρές επιλογές περιλαμβάνουν μείωση των μονάδων πηνίων, ένα σύστημα “ελαστικού ελατηρίου” (όπου τα ελατήρια τύπου σταθερά σχήματα “S” από μπροστά προς τα πίσω) καθώς και πολυπροπυλένιο ιμάντα (όπου οι ζώνες-υλικού ζώνης ασφαλείας εκτείνονται από μπροστά προς τα πίσω). Το κρίσιμο με τα εορταστικά συστήματα ελατηρίου ή το ιμάντα πολυπροπυλενίου είναι η απόσταση: η απόσταση μεταξύ ελατηρίων ή ζωνών δεν πρέπει να είναι πολύ περισσότερο από δύο ίντσες για μια ομοιόμορφα υποστηρικτική επιφάνεια.

Μαξιλάρια: Τα μαξιλάρια συνήθως αποτελούνται από βάσεις αφρού τυλιγμένα σε ένα πολυεστέρα που ονομάζεται “Dacron”, το οποίο προσθέτει σοφίτα καθώς και διασφαλίζει ότι τα μαξιλάρια καλύπτουν σφιχτά. Άλλες επιλογές γεμίσματος περιλαμβάνουν αφρό προς τα κάτω ή προς τα κάτω (ο περιβραχιόνιος φάκελος που περιβάλλει τον αφρό πρέπει να “διοχετεύεται” έτσι ώστε ο κάτω να παραμένει ομοιόμορφα διασκορπισμένος). Είτε Dacron είτε προς τα κάτω, το κρίσιμο για ένα μαξιλάρι αφρού την πυκνότητα του. Θέλετε έναν αφρό “υψηλής πυκνότητας” για να ελαχιστοποιήσετε την υποβάθμιση καθώς και να χαλαρώσετε, 1,8 λίβρες ή πολύ περισσότερο ανά κυβικό πόδι ή αφρό “υψηλής αποκατάστασης”, 2,5 λίβρες ή πολύ περισσότερο ανά κυβικό πόδι. Γρήγορη συμβουλή: Η πυκνότητα του αφρού δεν έχει κανένα είδος ρουλεμάν στην πραγματική σταθερότητα του. Μερικοί πωλητές θα έχουν επιλογές για πιο σταθερό ή μαλακότερο αφρό με την ακριβή ακριβώς πυκνότητα – φροντίστε να ρωτήσετε.

Προέλευση: Μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε εάν παράγεται ένας καναπές στη Βόρεια Αμερική ή στο εξωτερικό, καθώς αυτό μπορεί να είναι μια αφηγηματική πτυχή όσον αφορά την ποιότητα. Είναι επίσης εξαιρετικό να υποστηρίξουμε τη βόρεια αμερικανική κατασκευή.

Η ταπετσαρία: Πολλοί καναπέδες προσφέρονται να αγοράσουν σε μια σειρά υλικών καθώς και χρώματα, οπότε μην αφήνετε την ταπετσαρία του καναπέ του εκθεσιακού χώρου να σας αποσπάσει από το εξαιρετικό σχήμα ή το στυλ του. Πράγματα που πρέπει να θυμάστε; Το βαμβάκι καθώς και τα λινό είναι υπέροχα φυσικά υλικά, ωστόσο μπορεί να χάπι ή να τεντώσει με την πάροδο του χρόνου. Ένα παχύτερο υλικό καταπολεμάται, ενώ μια αυστηρότερη ύφανση μειώνει τη δυνατότητα των snags (σημαντικό αν έχετε κατοικίδια ζώα). Οι σημερινές ίνες πολυεστέρας είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, καθώς και μπορούν να προσομοιώσουν την εμφάνιση μιας φυσικής ίνας.

Ό, τι κι αν κάνετε, εστιάστε στην ανθεκτικότητα ενός υφάσματος. Μια εξαιρετική μέθοδος για την επιθεώρηση είναι η προσπάθεια να βρει τον “διπλή καραμέλα”. Αυτός ο αριθμός υπολογίζεται με τη μέθοδο Wyzenbeek, μια δοκιμή τριβής που διαδικασρά την ικανότητα ενός υφάσματος να αντέχει σε φθορά επιφάνειας από το τρίψιμο. 15.000 τρίβει είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ 30.000 θεωρείται ανθεκτικό (οτιδήποτε κάτω από 15.000 δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ταπετσαρία).

Το δέρμα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καθώς και επίπεδα υψηλής ποιότητας, οπότε φροντίστε να ανακαλύψετε ακριβώς πώς θα φορέσει – μερικοί είναι ανθεκτικοί στις γρατσουνιές, ενώ άλλοι μάλλον εύκολα, παρέχοντας σας μια εξαιρετικά διαφορετική ματιά με την πάροδο του χρόνου.

Ενώ αυτές οι ιδέες μπορεί να θορύουν τεχνικές, θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε έναν καναπέ που θα είναι μαζί σας για πολλά χρόνια.

Για πολύ περισσότερες συμβουλές, δείτε το πρώτο μέρος και το τρίτο μέρος αυτής της σειράς.