Home & Living

Ρωτήστε έναν σχεδιαστή: Προσκαλώντας το σαλόνι

Q. Ο σύζυγός μου και εγώ δεν μπορώ να αποφασίσουμε τι να φτιάξουμε με το σαλόνι μας. Θέλει να βάλει τον καναπέ κατά μήκος του τοίχου με την ταπετσαρία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πάει μπροστά από το παράθυρο. Παρακαλώ βοηθήστε! Επίσης, είναι ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις επίπλων και αξεσουάρ.

– S.P., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (για να υποβάλετε τη δική σας ερώτηση, δείτε τη σελίδα Ask A Designer ™.)

Α. Τι υπέροχο δωμάτιο για να εργαστείτε! Λατρεύω το αναξιοπαθούντα πάτωμα και το μεγάλο παράθυρο. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα άνετο σαλόνι με κομμάτια που έχουν διαρκή στυλ. Ας ξεκινήσουμε με τον καναπέ. Πρώτον, πρέπει να συμφωνήσω με τον σύζυγό σας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχετε τζάκι, τοποθετώντας τον καναπέ κατά μήκος του πλήρους τοίχου θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα ισχυρό δεύτερο σημείο εστίασης – το παράθυρό σας είναι το πρώτο. Ο καναπές Kingsley (που φαίνεται) από τα έπιπλα Barrymore έχει ένα κλασικό σχήμα με αγγλικά στυλ και μια μακρά φούστα φόρεμα. Επιλέξτε ελαφρώς υφή ουδέτερη ταπετσαρία για μια ματιά που δεν θα κουράζετε σύντομα. Για να ενισχύσετε αυτό το εστιακό σημείο, κρεμάστε ένα μεγάλο κομμάτι έργων τέχνης ή δύο πλαισιωμένες εκτυπώσεις πάνω από τον καναπέ, όπως στην έμπνευσή μας.

Μετακινήστε τις πλευρικές σας καρέκλες στον τοίχο απέναντι από τον καναπέ. Στη συνέχεια, φέρτε δύο καρέκλες παντόφλα σε μια όμορφη ριγέ ταπετσαρία, όπως η καρέκλα Naomi (που φαίνεται) από τους εσωτερικούς χώρους του Bernhardt, για να αγκυροβολήσει το παράθυρό σας και να εισαγάγει μοτίβο.

Ένα μεγάλο χαλί Flatweave θα προσθέσει ένα άλλο στρώμα μοτίβου και υφής και θα βοηθήσει να επιστήσει την προσοχή στον ουδέτερο καναπέ. Το χαλί Wilander στο ελεφαντόδοντο και το γκρι (που φαίνεται) από το Elte έχει ένα γεωμετρικό μοτίβο για να αντιπαραβάλει με την εκτύπωση zebra των πλευρικών καρέκλες σας, αλλά το λεπτό χρώμα θα κρατήσει το δωμάτιο από το να αισθάνεται πολύ απασχολημένος. Μια 8 ‘x 10’ πρέπει να είναι η ιδανική εφαρμογή.

Ένα τραπέζι του καφέ όπως τα κλασικά του συλλέκτη του Ethan Allen (που εμφανίζεται) με μια ρουστίκ θέλουν κορυφή θα αναφερθούν στο πάτωμα σας ωραία. Και η χρηστική βάση χάλυβα είναι απροσδόκητη.

Συνδέστε το δωμάτιο μαζί με μερικά κρίσιμα αξεσουάρ. Η λάμπα Lisburn (που φαίνεται) από το Flowde; Cor Έχει μια γοητευτική βάση υδραργύρου. Τοποθετήστε ένα σε κάθε άκρο του καναπέ για ένα άγγιγμα λάμψης. Τέλος, πλαισιώστε το παράθυρό σας με κουρτίνες μεταξιού σε ένα ανοιχτό πράσινο γκρι για να μαλακώσετε αυτόν τον τοίχο.

Δείτε πολλά περισσότερα ρωτήστε τις απαντήσεις του σχεδιαστή. Επιπλέον, υποβάλετε τη δική σας ερώτηση, με οδηγίες από τη σελίδα Ask a Designer ™.

1. Wilander Rug, Elte. 2. Lisburn Lamp, Flowde? Cor. 3. Naomi Πρόεδρος, Bernhardt Interiors. 4. Τραπέζι του Κλασικού Συλλέκτη, Ethan Allen. 5. καναπέ Kingsley, έπιπλα Barrymore.