Uncategorized

Οι ιδέες για το καλοκαίρι ψύξης

Η ηλιακή θερμότητα παίρνει είναι εκθαμβωτική το χειμώνα, όταν μπορεί να βοηθήσει να ζεσταθεί το σπίτι σας. Αλλά το καλοκαίρι, όταν ο ήλιος είναι υψηλότερος και η θερμότητα που μεταφέρεται μέσα στο σπίτι καθιστά τις υπερωρίες του κλιματισμού, οι επιπλέον βαθμοί μπορεί να είναι συντριπτικές. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό.

Σε αυτό το άρθρο: Παράθυρα τοποθέτηση Elementsinterior Window CoveringsSolar Filmlow-E CoatingArgon Gas

Τοποθέτηση παραθύρων

Νότια, ανατολικά και δυτικά παράθυρα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα υπερθέρμανσης τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο ήλιος είναι αρκετά χαμηλός το πρωί και αργά το απόγευμα για να λάμψει απευθείας σε αυτά. Τα Windows που αντιμετωπίζουν αυτές τις οδηγίες μπορούν να πάρουν έως και 235 BTUs (βρετανικές θερμικές μονάδες) ανά ώρα στη μέση θερμότητα. Η θερμότητα περάσει από φεγγίτες μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη, θέτοντας επιπλέον-απειλή για τις προσπάθειες ψύξης του καλοκαιριού. Για ένα νέο σπίτι, εξετάστε την τοποθέτηση των παραθύρων σας σε σχέση με το κλίμα στο οποίο ζείτε.

Εξωτερικά στοιχεία

Εάν είναι πολύ αργά για έναν επανασχεδιασμό τοποθέτησης παραθύρων, εξετάστε άλλους τρόπους για να περιορίσετε το κέρδος της ηλιακής θερμότητας. Τα κτίρια, οι προεξοχές, οι βεράντες, τα τέντες ή τα δέντρα (κατά προτίμηση φυλλοβόλα) μπορούν να βοηθήσουν στην εμπλοκή του ηλιακού φωτός από τα παράθυρα. Οι εξωτερικές θεραπείες σκίασης είναι περίπου 50% πολύ πιο αποτελεσματικές από τις εσωτερικές επενδύσεις παραθύρων κατά την παρεμπόδιση της ηλιακής θερμότητας, αλλά μπορεί να είναι ένα ακριβό πρόσθετο και ο σχεδιασμός τους πρέπει να λειτουργεί αισθητικά με το υπόλοιπο του εξωτερικού σπιτιού.

Εσωτερικά παράθυρα παραθύρων

Ένας από τους ευκολότερους και πολλούς οικονομικούς τρόπους ελέγχου της ηλιακής ενέργειας είναι η χρήση των καλυμμάτων παραθύρων. Η μείωση των αποχρώσεων ή η σχεδίαση κουρτίνας για να αποκλείσετε τη θερμότητα του ήλιου μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας δροσερό, μειώνοντας την ανάγκη να τρέξετε κλιματιστικά ή ανεμιστήρες για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ηλιακή ταινία

Μεγάλα παράθυρα που κατασκευάζονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να ταιριάζουν με τα καλύμματα παραθύρων, να επωφεληθούν από την ηλιακή ταινία που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της ποσότητας του ήλιου και της θερμότητας που διεισδύει στο παράθυρο. Ενώ αυτός ο τύπος προϊόντος μπορεί να επιδεινωθεί μετά από μερικά χρόνια, η επαγγελματική εγκατάσταση μπορεί να βεβαιωθεί ότι μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, περίπου 8 έως 10 χρόνια.

Επικάλυψη χαμηλής E

Μια πολύ πιο μόνιμη, αλλά δαπανηρή επιλογή είναι να εγκαταστήσετε γυαλί ειδικών παραθύρων που έχει μεγαλύτερη σκίαση. Όταν ερευνά τα νέα παράθυρα, ελέγξτε με τους κατασκευαστές για να μάθετε αν προσφέρουν παράθυρα με ένα ή πολύ περισσότερα στρώματα επιχρισμάτων χαμηλής E (χαμηλής εκπομπής) στο προϊόν τους. Αυτή η τεχνολογία λειτουργεί αντανακλώντας τη θερμότητα πίσω στην πηγή της και μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση επίπλων με την εξέταση των καταστρεπτικών ακτίνων UV. Μια επίστρωση χαμηλού-Ε είναι περίπου ισοδύναμη με την προσθήκη ενός επιπλέον παραθύρου γυαλιού σε ένα παράθυρο και μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη μεταφορά θερμότητας ακτινοβολίας μακράς κύματος κατά 5 έως 10 φορές.

Αέριο αργόν

Μερικοί κατασκευαστές εισάγουν επίσης αέριο αργόν σε χώρους αέρα μεταξύ των υαλοπίνακα. Περιβαλλοντικά ασφαλές και αδρανές, το αργό αέριο μειώνει ουσιαστικά τη αγωγιμότητα της θερμότητας.