Home & Living

Σύστημα αυτοματισμού Home Lightwaverf: Αναθεώρηση σε βάθος

Δεν είναι συχνά ότι ένα νέο σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι έρχεται μαζί που μπορεί πραγματικά να αμφισβητήσει τους ηλικιωμένους, αλλά καθιερωμένο πρωτόκολλο X10. Όμως, το Lightwaverf μοιάζει να θα μπορούσε να είναι αυτό που θα χτυπήσει το X10 από την πέρκα του στον τομέα του προϋπολογισμού. Το Automated Home Regular Ant Skelton μας οδηγεί σε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση αυτού του νέου συστήματος συστήματος ασύρματου οικιακού συστήματος, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει όφελος για όσους θέλουν να αναμεταδίδουν σύγχρονους ελέγχους στο σπίτι τους …

Υποβολή από τον Ant Skelton – Το Lightwaverf είναι μια νέα σειρά ασύρματων μονάδων αυτοματισμού στο σπίτι πολύ στο πνεύμα του X10. Το σύστημα Lightwaverf έκανε το ντεμπούτο του στο Gadget Show ζωντανά τον Απρίλιο του 2011 και η παραγωγή αυξάνεται τώρα σε σοβαρούς όγκους.

Οι άνθρωποι πίσω από το Lightwaverf, JSJS Designs, μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με αυτοματοποιημένους αναγνώστες στο σπίτι. Το υπόβαθρό τους είναι σε βοηθητικές συσκευές διαβίωσης για τα σοβαρά σωματικά άτομα με ειδικές ανάγκες, οπότε δεν είναι πολύ ένα τέντωμα για να μετατοπίσουν την εστίασή τους από εκείνους που δεν μπορούν να σηκωθούν και να ενεργοποιήσουν ένα φως σε εκείνους που είναι απλά πάρα πολύ αδρανείς. Αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να τραβήξει την προσοχή σας είναι ότι αυτά είναι τα παιδιά που ήταν πίσω από το Byron/B & Q Homeasy Gane των συσκευών από πριν από λίγα χρόνια. Όπως και το HomeEasy Range, το Lightwaverf είναι διαθέσιμο με πολλά διαφορετικά εμπορικά σήματα: ενδέχεται να αποκτήσετε συσκευές που επωνυμία JSJS Designs, Siemens ή Electrium.

Όπως και το σύστημα HomeEasy, το τεράστιο φάσμα των συσκευών Lightwaverf είναι εντυπωσιακή. Υπάρχουν πλάκες τοίχου αντικατάστασης για διακόπτες φωτός 1, 2, 3 και 4 συμμορίας και για ενιαίες και διπλές πρίζες τοίχου. Υπάρχουν μονάδες Dimmer Slave για ρυθμίσεις φωτισμού 2 κατευθύνσεων και συσκευές μόνο με μπαταρία “μόνο πομπό”, παρόμοιες με το παλιό X10 stick-a-switch. Υπάρχουν πέντε διαφορετικά στυλ: λευκό πλαστικό, ορείχαλκο, ανοξείδωτο χάλυβα, χρώμιο και μαύρο χρώμιο. Ο καθένας έρχεται εξοπλισμένος με υποτιμημένο κεχριμπάρι και μπλε LED για να δώσει κάποια ένδειξη κατάστασης, και το καθένα έχει μια πρόσοψη ώθησης για να κρύψει τα τοιχώματα. Πιθανώς σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα είναι διαθέσιμες εφεδρικές προσθήκες, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε το στυλ των διακόπτη σας χωρίς να αλλάξετε τα υποκείμενα ηλεκτρονικά. Μέχρι τότε, μπορείτε να ανταλλάξετε με έναν σύντροφο.

Άλλα αξεσουάρ που δεν είναι οίκους είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας σειράς φορητών τηλεχειριστηρίων, το καθένα παρέχει ελαφρώς διαφορετική λειτουργικότητα (προδίδοντας την οικιακή κληρονομιά τους εκεί!), Έναν μετρητή ισχύος ρεύματος, τα φώτα LED με την μπαταρία και τους αισθητήρες PIR. Τέλος, υπάρχουν δύο ακόμη ενδιαφέρουσες προοπτικές: μια μονάδα “wifilink” που λειτουργεί ως πύλη μεταξύ του δικτύου Lightwaverf και του διαδικτύου γενικότερα για το PC, το πρόγραμμα περιήγησης και τον έλεγχο των smartphone και έναν λαμπτήρα 20W CFL με όλα τα smarts ενσωματωμένα σε αυτό .

Το σύστημα Lightwaverf λειτουργεί στις ζώνες 433MHz και 868 MHz, οπότε δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει όλα τα WiFi/Bluetooth/ZigBee/Pizza-Eheating Traffic Ένα πρόσθετο όφελος είναι ότι τα σήματα διάτρησης μέσω των τοίχων με ευκολία και οι χαμηλότερες απαιτήσεις ισχύος σημαίνουν ότι οι συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία μπορούν να λειτουργούν από κύτταρα νομισμάτων. Τα οφέλη της μεγαλύτερης εμβέλειας σημαίνουν ότι τα φανταχτερά κόλπα του δικτύου πλέγματος είναι περιττά-το Lightwaverf βασίζεται στις μεταδόσεις που μπορούν να καλύψουν ολόκληρο το σπίτι σας, αν και μια χαζή μονάδα επαναλήπτη είναι διαθέσιμη εάν έχετε προβλήματα εμβέλειας/blackspot.

#
Προεπισκόπηση
Προϊόν
Εκτίμηση
Τιμή

1
Lightwave L21 Smart Dimmer, 1 συμμορία, ανοξείδωτος χάλυβας – Λειτουργεί με την Alexa, Google Assistant, HomeKit ….
509 κριτικές
59,95 £
Αγορά στο Amazon

2
Lightwaverf by Deta Connect 9525 Ασύρματη σκηνή σκηνής με λευκά ένθετα (Chrome)
3Ανασκοπήσεις
14,95 £
Αγορά στο Amazon

3
Lightwave L42 Smart Socket, 3000W, ανοξείδωτο χάλυβα – Λειτουργεί με την Alexa, Google Assistant, HomeKit ….
158 κριτικές
58.00 £
Αγορά στο Amazon

Το ιδιόκτητο πρωτόκολλο του Lightwaverf είναι αμφίδρομο, αλλά για λόγους κόστους οι περισσότερες ενότητες είναι είτε πομποί είτε δέκτες. λίγοι είναι και οι δύο. Για τους ανθρώπους που θέλουν να αντικαταστήσουν το X10, αυτό σημαίνει ότι το ιερό Grail της αναφοράς της κατάστασης της συσκευής εξακολουθεί να είναι απλώς ένα όνειρο. Στην πράξη, είναι σπάνια ένα ζήτημα και τα σχέδια JSJS υπόσχονται ότι οι αμφίδρομες μονάδες φωτισμού ικανά να ακολουθήσουν σε περίπου ένα χρόνο. Οι συσκευές Lightwaverf δεν είναι συμβατές με την παλαιότερη γκάμα HomeEasy.

Η δημιουργία ενός συστήματος Lightwaverf είναι πολύ απλή. Μπορείτε να έχετε τόσους πομπούς και δέκτες όπως θέλετε και οι δέκτες (οι οποίες είναι συνήθως οι συσκευές που κάνουν κάτι, όπως το DIM ένα φως ή το έλεγχο μιας πρίζας) πρέπει να συνδυάζονται με πομπούς (τυπικά λειτουργικά μπαταρίες, συσκευές στυλ τηλεχειρισμού). Κάθε δεδομένος δέκτης μπορεί να θυμάται 6 πομπούς κάθε φορά και μπορεί επίσης να θυμηθεί 3 ρυθμίσεις διάθεσης (αν και με τον υπολογισμό μου, ένας ελεγκτής διάθεσης στη λειτουργία εισόδου/εξόδου μπορεί να κάνει 5 ρυθμίσεις διάθεσης, οπότε ίσως 5 διαθέσεις είναι το ανώτατο όριο). Η σύζευξη γίνεται με την εκτέλεση κάποιας ειδικής δράσης (κουμπιά κρατώντας κάτω, ενεργοποιώντας τα πράγματα σε και ορισμένες φορές) στον δέκτη για να το θέσει σε λειτουργία ζευγαρώματος, πριν πατήσετε ένα κουμπί στον πομπό με τον οποίο θέλετε να ζευγαρώσετε. Από αυτούς τους απλούς κανόνες μπορούν να κατασκευαστούν σχετικά πολύπλοκες ρυθμίσεις, επειδή ένα κουμπί μεμονωμένου πομπού μπορεί να ελέγξει οποιονδήποτε αριθμό συσκευών δέκτη. Μόλις επηρεάσετε το WiFilink ως έναν από τους πομπούς, οι δυνατότητες γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.

Τηλεχειριστήριο 5 καναλιών

Ο ενθουσιασμός του JSJS Designs για την παραγωγή τηλεχειριστηρίων παραμένει αμείωτη από τις παλιές μέρες του σπιτιού. Μετράω 5 διαφορετικά τηλεχειριστήρια επί του παρόντος, εξαιρουμένων των καθαρά καλλυντικών παραλλαγών. Εδώ είναι μια μέτρια προσπάθεια ταξινόμησης τους:

Όνομα κουμπιά/off/dimchannelsmoodspricenotes
5 κουμπί Remote52no £ 9.98has ‘all-off’
6 κουμπί Remote63No 7.40 £
Χειρολαβής Remote10 + 4 Way Selector16*1 £ 12.98*Σε σελίδες τεσσάρων, επιλέξιμων με διακόπτη διαφάνειας υποθέτω – χωρίς αναφορά που γίνεται στο εγχειρίδιο! έχει «all-off»
Mood Remote6 + 4 Way Selector4; 3; £ 12.98NO Λεπτομέρειες διαθέσιμες
Το Socket Locker51No £ 9.98Permits διάφορους συνδυασμούς συσκευών «κλειδώματος» έτσι ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν με μπροστινό πίνακα, RF, ή μερικές φορές και οι δύο. Για τους Dimmers, η έννοια του «κλειδώματος» είναι περαιτέρω τεταμένη.

Το τηλεχειριστήριο πέντε κουμπιών είναι το πιο συμπαγές των διαθέσιμων τηλεχειριστηρίων σε περίπου 8 × 3.5x1cm. Έχει ένα γυαλιστερό φινίρισμα και ευχάριστα αφαιρετικά κουμπιά, και ένα κεχριμπάρι οδήγησε να υποδείξει πότε μεταδίδει. Μπορεί να ελέγχει δύο κανάλια ανεξάρτητα (με, απενεργοποιημένο, φωτεινό, αμυδρό) και έχει ένα κουμπί “all-off” (όπου εδώ «όλα» σημαίνει «όλες τις συσκευές που συνδυάζονται με αυτόν τον πομπό). Το τηλεχειριστήριο τροφοδοτείται από μία μόνο μπαταρία CR2032 3 Volt.

Ελεγκτής φωτισμού διάθεσης (διακόπτης κύριου τοίχου)

Ο ελεγκτής φωτισμού διάθεσης είναι ένας πομπός που τροφοδοτείται με μπαταρία, ο οποίος ταιριάζει σε ένα μόνο backbox lightswitch και ως εκ τούτου είναι ιδανικό για την παροχή ενός lightswitch σε μια θέση όπου δεν υπάρχει καλωδίωση δικτύου. Δεδομένου ότι η μονάδα προεξέχει λιγότερο από ένα χιλιοστό από το πίσω μέρος της πλάκας προσώπου, θα ήταν επίσης εφικτό να το τοποθετήσετε απευθείας σε έναν τοίχο με ταινία διπλής όψης (παρέχονται) ή Velcro.

Ο ελεγκτής τροφοδοτείται από μία μόνο μπαταρία CR2032 3volt, έχει ένα μπλε LED για να υποδείξει τη μετάδοση και έχει δύο μεγάλα κουμπιά και τέσσερα μικρότερα. Τα μεγάλα κουμπιά μπορούν να ρυθμιστούν ως κουμπιά ενεργοποίησης/απενεργοποίησης/φωτεινών/ελαφρύς, είναι ως προεπιλογή διάθεσης εισόδου και εξόδου. Αυτή η λειτουργία ελέγχεται από έναν μικρό διακόπτη διαφάνειας στο πίσω μέρος της μονάδας, ο οποίος είναι επίσης όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση μπαταρίας. Το ίδιο το κουμπί αισθάνεται λίγο λεπτή και χαλαρή τοποθέτηση, αλλά έχουν μια ικανοποιητική δράση κλικ (χωρίς το έντονο κτύπημα των αρθρωτών διακόπτη μου) και μέχρι στιγμής έχουν φτάσει σε ένα λογικό επίπεδο κακοποίησης στο νοικοκυριό μας χωρίς προβλήματα.

Τα τέσσερα μικρότερα κουμπιά είναι ένα κουμπί “All Off”,και ένα για τρεις προεπιλογές διάθεσης. Κάθε συσκευή δέκτη μπορεί να θυμάται τρία διαφορετικά προκαθορισμένα επίπεδα διάθεσης, οπότε πατώντας έτσι η «διάθεση 1» στον ελεγκτή φωτισμού διάθεσης απλά δίνει εντολή σε κάθε συνδυασμένο δέκτη να μεταβαίνει σε οποιοδήποτε επίπεδο έχει αποθηκεύσει στη μνήμη της «διάθεσης 1». Μπορείτε να σύρετε τον επιλογέα στο πίσω μέρος του διακόπτη στο ‘M’ για να ενεργοποιήσετε τα δύο μεγάλα κουμπιά να μεταδίδουν επίσης μηνύματα διάθεσης, οπότε κερδίζετε δύο επιπλέον διαθέσεις σε βάρος του χειροκίνητου ελέγχου ενεργοποίησης/εκτός. Ο καθορισμός ενός επιπέδου διάθεσης είναι απλώς μια περίπτωση ρύθμισης των επιπέδων φωτός που θέλετε σε οποιονδήποτε ζευγαρωμένο δέκτη και στη συνέχεια κρατώντας το κουμπί διάθεσης στον πομπό μέχρι να αναβοσβήνει η λυχνία LED.

Είχα αρχικά υποθέσει ότι η αλλαγή της ρύθμισης στον διακόπτη διαφάνειας ή η αντικατάσταση της μπαταρίας θα απαιτούσε την αφαίρεση των βιδών και την απομάκρυνση ολόκληρης της πλάκας, μέχρι να μου επισημανθεί ότι η μαύρη μονάδα μπορεί να γίνει κλικ από το διαφανές βραχίονα Με ευκολία, για ακριβώς αυτό το σκοπό.

Τα σχέδια JSJS εκτιμούν ότι οι μπαταρίες τα τελευταία 2 χρόνια κάτω από τη «μέση» χρήση, οπότε ελπίζουμε ότι δεν θα είναι απαραίτητο πολύ συχνά. Οι μονάδες δεν αναφέρουν την κατάσταση της μπαταρίας, η οποία είναι κρίμα, καθώς δεν θα λάβετε καμία προειδοποιητική προειδοποίηση για την επικείμενη αποτυχία της μπαταρίας.

1-gang dimmer 250w

Το ενιαίο κανάλι 250W dimmer είναι ένας δέκτης Lightwaverf ο οποίος μπορεί να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα εξαρτήματα φωτός στο τοίχωμα. Δεν απαιτεί ουδέτερη σύνδεση. Χρησιμοποιεί την ίδια αφαιρούμενη προσέγγιση πρόσοψης με τον ελεγκτή φωτισμού διάθεσης για να κρύψει τις βίδες στερέωσης και θα χωρέσει άνετα σε ένα back-box 25mm. Δύο, τρία και τέσσερα ισοδύναμα καναλιών είναι επίσης διαθέσιμα, σε 210W ανά κανάλι. Τα υψηλότερα dimmers της ισχύος δεν θα διατεθούν, καθώς τα σχέδια JSJS αναμένουν ότι η αγορά για πυρακτώσεις είναι συρρικνούμενη. Κάθε κανάλι έχει μερικά κουμπιά και ένα ζευγάρι λογικά διακριτά LED, ένα κεχριμπάρι και ένα μπλε. Το Dimmer είναι συμβατό με όλους τους βολβούς αλογόνου με εμβολιασμό και χαμηλής ενέργειας, καθώς και μετασχηματιστές χαμηλής τάσης χαμηλής τάσης. Τα σχέδια JSJS αναφέρουν ότι θα λειτουργήσει επίσης με Dimmable LED και τα περισσότερα CFLs DIMMALE υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει κάτι στο κύκλωμα για να παρέχει ένα φορτίο αντίστασης κατά την εκκίνηση, όπως ένας κανονικός βολβός (π.χ. αλογόνο 20W) ή ένας αντιστάτης 15-20W. Πράγματι, βρίσκονται στη διαδικασία απελευθέρωσης μιας κατάλληλης μονάδας έρματος για αυτόν τον σκοπό. Το κύκλωμα Dimmer είναι μια πρωτοποριακή υπόθεση Triac, αλλά είναι εντελώς σιωπηλή σε λειτουργία.

Διατίθεται επίσης ένα Dimmer Slave Slave, το οποίο δεν διαθέτει ραδιοφωνικά ηλεκτρονικά σε αυτό, αλλά που είναι σε θέση να συμμετάσχει σε σενάρια μεταγωγής πολλαπλών διαδρομών όπως το πανταχού παρόν Hall/combo της UK Hall/Landing. Μπορείτε να έχετε έως και έξι από αυτά σε οποιοδήποτε δεδομένο κύκλωμα, αν και γιατί θα θέλατε ότι πολλοί είναι εικασίες κανενός.

Όλοι οι dimmers είναι μαλακά και ξεθωριάζουν όμορφα, καθώς και να φτάσουν ομαλά μεταξύ των προκαθορισμένων διαθέσεων. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, στην ενεργοποίηση θα επιστρέψουν σε οποιοδήποτε επίπεδο ήταν στο οποίο ήταν όταν ήταν για τελευταία φορά απενεργοποιήθηκαν. Εάν ένα φως είναι αναμμένο και υπάρχει μια περικοπή ρεύματος, ο dimmer θα επανέλθει στην κατάσταση εκτός λειτουργίας όταν η ισχύς επιστρέφει, πράγμα που μοιάζει με μια περίεργη απόφαση, ειδικά αν έχετε προγραμματίσει προσεκτικά την εξομοίωση των ρυθμίσεων για να ξεγελάσετε τους διαρρήκτες ενώ είστε μακριά. Η αιτιολόγηση είναι ότι επειδή δεν υπάρχει μηχανικός διακόπτης για να παρέχετε οπτική ανατροφοδότηση, αυτό είναι κάπως ασφαλέστερο εάν είστε αρκετά τρελός για να προσπαθήσετε να εργαστείτε στο κύκλωμα κατά τη διάρκεια μιας κοπής εξουσίας χρησιμοποιώντας μόνο μια συνοπτική ματιά στο lightswitch ως διαβεβαίωση ασφαλείας. Μετά από όλα, κανείς δεν έχει ποτέ συνδέσει ένα κανονικό φως του φωτισμού ανάποδα.

Κατά τη χρήση, το κεχριμπάρι LED λάμπει απαλά όταν η τοποθέτηση φωτός είναι απενεργοποιημένη και η ευχάριστα υποτονική μπλε LED δείχνει ότι είναι ενεργοποιημένο. Αυτό μου φαίνεται λάθος, καθώς οι τυπικοί δείκτες νέον λάμπουν κεχριμπάρι όταν η δύναμη είναι ενεργοποιημένη, αλλά είναι ένα μικρό quibble. Πατώντας και κρατώντας και τα δύο κουμπιά θέτει το dimmer σε λειτουργία ζευγαρώματος, καθιστώντας το δεκτικό στις προόδους των κοντινών πομπών και τα φώτα αναβοσβήνουν εναλλάξ για να το δείξουν.