Home & Living

Πώς να ανακαλύψετε έναν σχεδιαστή

Γιατί να ενοχλείτε;

Εάν θέλετε ένας επαγγελματίας να εξισώσει την αναδιαμόρφωση της επιθυμίας σας σε σχέδια οικοδόμησης καθώς και να σας καθοδηγήσει με τη διαδικασία οικοδόμησης, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν αρχιτέκτονα. Εκπαιδεύονται για να ανακαλύψουν καινοτόμες λύσεις σε καθημερινά θέματα, καθώς και την κατανόηση των οικοδομικών υλικών μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την καλύτερη αξία για τον προϋπολογισμό σας.

Πού να κοιτάξεις

Εμπιστευμένες πηγές: Όπως και άλλοι επαγγελματίες, οι συστάσεις από άτομα που καταλαβαίνετε είναι πάντα οι καλύτερες. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων μπορούν επίσης να μοιραστούν μεγάλα ονόματα. Αρχίστε να ψάχνετε για έναν σχεδιαστή οκτώ έως 12 μήνες πριν θέλετε να αρχίσετε να χτίζετε – η περιήγηση καθώς και η διαδικασία στυλ χρειάζονται χρόνο.
Στην εκτύπωση: Ανακαλύψτε ποιος είναι πίσω από τα σπίτια που θαυμάζετε σε περιοδικά ή εφημερίδες.
Επαγγελματικές ενώσεις: Για έναν εθνικό κατάλογο, μεταβείτε στο Βασιλικό Αρχιτεκτονικό Ινστιτούτο του Καναδά (RAIC) ή επικοινωνήστε με την επαρχιακή σας ένωση.

Τι να ψάξω

Μια άδεια: Οι σχεδιαστές πρέπει να έχουν άδεια σε μέθοδο στην επαρχία τους. Πριν μπορέσουν να εγγραφούν, απαίτησαν ένα διαπιστευμένο πανεπιστημιακό δίπλωμα στην αρχιτεκτονική, τριετή πρακτική, μια βαθμίδα που περνάει σε μια σειρά εξετάσεων καθώς και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Λέξεις στους σοφούς

Κοιτάξτε το στυλ: Εξετάστε το χαρτοφυλάκιο του αρχιτέκτονα για να δείτε ακριβώς πόσο καλά η εργασία συνδυάζει τους στόχους σας καθώς και τις αισθητικές προτιμήσεις.
Λάβετε παραπομπές: Ανακαλύψτε ακριβώς πόσο ευτυχισμένοι ήταν οι άλλοι πελάτες με το σχεδιασμό, τη διαδικασία, την επικοινωνία καθώς και με το τέλος.
Να είστε εκ των προτέρων για τα χρήματα: Δεν υπάρχει νόημα που να αναθέτει ένα στυλ που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Εάν οι πλήρεις υπηρεσίες δεν είναι στον προϋπολογισμό σας, σκεφτείτε μια συμβουλευτική μίας ώρας για να λάβετε έννοιες στυλ ή συμβουλές για το βιώσιμο κτίριο.
Λάβετε γραπτή σύμβαση: Βεβαιωθείτε ότι εξηγεί ποιες υπηρεσίες θα παρέχονται κατά τη διάρκεια του στυλ καθώς και την οικοδόμηση (οι περισσότεροι θα εξασφαλίσουν άδειες οικοδόμησης, για παράδειγμα). Τι χρονοδιάγραμμα αναμένεται; Ακριβώς πόσο συχνά θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του ιστότοπου; στοχεύουν δύο ανά μήνα για μικρότερα έργα. Τουλάχιστον όταν μια εβδομάδα για μεγαλύτερες.

Τι θα πληρώσετε

Αρχιτέκτονες αμοιβές με έναν ή περισσότερους τρόπους:
Ωριαία αμοιβή: Αυτό εξαρτάται από την εμπειρία του αρχιτέκτονα, τη δουλειά καθώς και από το πού βρίσκεστε στο διαδίκτυο (περίπου $ 100 έως $ 300/ώρα).
Σταθερή αμοιβή: Συμφωνείτε και οι δύο για ένα συνολικό κόστος για όλες τις υπηρεσίες που θα παρέχονται, και στη συνέχεια τα εξηγούν όλα σε μια σύμβαση.
Ποσοστό αμοιβής: 10 έως 15 τοις εκατό του τελικού κόστους οικοδόμησης.
Διατήρηση: Κάποιοι μπορεί να ζητήσουν μια προκαταβολή, η οποία στη συνέχεια αφαιρείται από το συνολικά στο τέλος του έργου.

Χάρη στον Barry Hobin του Barry J. Hobin καθώς και στους Associates Architects. καθώς και ο Jon Hobbs, εκτελεστικός διευθυντής του Βασιλικού Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου του Καναδά.

Δείτε επίσης ακριβώς πώς να προσλάβετε έναν εργολάβο καθώς και ακριβώς πώς να ανακαλύψετε έναν σχεδιαστή.