Home & Living

Βγείτε στην κουζίνα των ονείρων σας με το νέο εργαλείο εικονικής πραγματικότητας της IKEA

Εκτελεστικός συντάκτης Kimberley Brown μοιράζεται το εσωτερικό σέσουλα στη νέα κουζίνα εικονικής πραγματικότητας της Ikea.
Αφού γλιστρήσετε στο δωρεάν ακουστικό HTC Vive και εισέλθετε στην κουζίνα της εικονικής πραγματικότητας της Ikea, το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τίποτα που βλέπετε είναι στην πραγματικότητα εκεί. Κάθε λίγα δευτερόλεπτα, βρήκα τον εαυτό μου να επαναλαμβάνω τις τελευταίες οδηγίες που μου δόθηκαν: μην ακουμπάτε στους μετρητές.

Μέχρι τις 21 Μαΐου, η τοποθεσία Etobicoke του Ikea Canada στο Τορόντο του Οντάριο ενθαρρύνει τους πελάτες να δοκιμάσουν το χέρι τους στο μαγείρεμα τηγανίτες σε μια κουζίνα εικονικής πραγματικότητας. Καθώς περνούν από τις κινήσεις του να χτυπήσουν ένα εύκολο γεύμα, η σκέψη πηγαίνει, θα τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να εξετάσουν κατά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της δικής τους κουζίνας. Πρώτον, όμως, πρέπει να καταλάβετε πώς να ανοίξετε ένα ντουλάπι ή να πάρετε ένα σκεύος στο ψηφιακό πεδίο, το οποίο, μπορώ να σας πω, είναι πιο δύσκολο από ό, τι νομίζετε. Οι ελεγκτές που κρατάτε και στα δύο χέρια είναι συνδεδεμένοι στους καρπούς σας για έναν λόγο: Κάθε φορά που βάζετε ένα κουτάλι στο VR, το χέρι σας θέλει να βάλει το κουτάλι στο RL, οπότε πρέπει να υπενθυμίσετε ενεργά τον εαυτό σας να μην ανοίξετε Χέρι (και ρίξτε τον ελεγκτή). Αυτό δεν αφήνει πολλή εγκεφαλική δύναμη για να σκεφτείς πράγματα όπως ντουλάπια έναντι ράφια ή αν θέλετε ένα νησί ή ένα τραπέζι.

Ακόμα, είναι μια πολύ διασκεδαστική άσκηση – πολύ πιο διασκεδαστική από το να κοιτάς ένα μάτσο σχέδια. Αυτό με φέρνει στη δεύτερη εμπειρία που προσφέρεται, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει αναπτύξει μια κουζίνα με το online σχεδιασμό του IKEA στο σπίτι να υποβάλει το σχεδιασμό του και να στέκεται ουσιαστικά στη μελλοντική κουζίνα τους. Επειδή η πλατφόρμα VR βρίσκεται ακόμα στη φάση δοκιμών, η εικόνα που βλέπετε είναι μια πολύ βασική απόδοση που δεν δείχνει τελειώματα, στυλ, υλικά ή χρώματα. Και δεν μπορείτε να μετεγκαταστήσετε ή να αλλάξετε τίποτα ενώ βρίσκεστε στον κόσμο VR. Αλλά, σας επιτρέπει να δείτε πού θα είναι όλα τα ντουλάπια και οι συσκευές σας, φέρνοντας αποτελεσματικά την άθλια κουζίνα σας στη ζωή. Εάν οι πελάτες δείχνουν αρκετά έντονη και η IKEA φέρνει την τεχνολογία VR κατά μήκος λίγο περισσότερο, μια μέρα θα μπορείτε να μαγειρέψετε ένα γεύμα στην κουζίνα των ονείρων σας όταν είναι ακόμα ένα όνειρο. Πόσο δροσερό είναι αυτό;

Ο οδηγός μου VR μου έδωσε χρήσιμες υπενθυμίσεις, σαν να μην ακουμπάτε στους μετρητές.

Ο ελεγκτής στο καλύτερο χέρι μου επιτρέψτε μου να πάρω τα πράγματα, όπως ένα χαρτοκιβώτιο γάλακτος από το εσωτερικό του ψυγείου.

Ο ελεγκτής στο αριστερό μου χέρι επιτρέψτε μου να μετεγκατασταθεί γύρω από την κουζίνα VR ενώ στέκεται ακόμα στην πραγματική ζωή.

Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τις δεξιότητες μαγειρικής μου VR.

Αυτό ήταν το POV μου στο VR. Τόσο πολυάριθμα ακρωνύμια!