Uncategorized

Πώς να αποκηρύξετε το σπίτι σας με τη μέθοδο #konmari

“Πηγαίνει χαρά;” – Αυτό λέει ο Ιαπωνικός καθαρισμός της επαγγελματικής Marie Kondo ότι πρέπει να αναρωτηθείτε για όλα όσα έχετε. Τα παντα. ακριβώς κάτω στις κάλτσες σας. Και αν η απάντηση είναι “ναι”, το κρατάτε. (Απάντηση “Όχι” και έξω-η πόρτα πηγαίνει.) Ξεχάστε τις μεθόδους αποσύνδεσης με το δωμάτιο ή να ρωτήσετε τον εαυτό σας “Έχω χρησιμοποιήσει αυτό το στοιχείο σε ένα χρόνο;” Η μέθοδος του Kondo για την οικιακή οργάνωση φαίνεται πρώτα λίγο ασυνήθιστη, αλλά βουτιά βαθιά στο εγχειρίδιο καθαρισμού της, η μαγεία που αλλάζει τη ζωή της τακτοποίησης και θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτός ο απλός κανόνας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να επιστρέψει τα υπάρχοντά σας. (Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου χρηματοδοτείται από απλά σκουπίδια.)

Γιατί πρέπει να απορρίψετε αντικείμενα στο σπίτι σας; Στην εμπειρία του Kondo, διαπιστώνει ότι περιβάλλουμε τον εαυτό μας με πολλά πράγματα που είναι αχρησιμοποίητα ή δεν ταιριάζουν στη ζωή που πραγματικά ζούμε. Είμαστε κολλημένοι με δώρα που δεν θέλουμε, περισσότερα ρούχα από ό, τι θυμόμαστε ότι έχουμε και τα σκεύη κουζίνας που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ. Η επιστροφή σημαίνει ένα οργανωμένο σπίτι και στην εμπειρία του Kondo επηρεάζει και τη ζωή σας στο σύνολό της. Επιπλέον, είναι ιδανικό για μικρούς χώρους και εκείνους που αγαπούν την μινιμαλιστική εμφάνιση.

Λοιπόν, πώς ξεκινάτε; Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές του Kondo:

Ξεκινήστε αμέσως – δεν χρειάζεται να περιμένετε ένα νέο μήνα, έτος ή σεζόν.

Πριν σκεφτείτε πώς να οργανώσετε όλα όσα έχετε στην κατοχή σας, εστιάστε στην απόρριψη.

Δέσμευση σε ένα μαραθώνιο τακτοποίησης. Αντί να απορρίπτετε λίγο κάθε μέρα, μετατρέψτε το σε ένα ειδικό γεγονός. (Ναι, αν είστε απασχολημένοι, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο της για να τακτοποιήσετε μόνο τα σαββατοκύριακα.)

Απορρίψτε τα στοιχεία μία κατηγορία κάθε φορά με αυτή τη σειρά: ρούχα, βιβλία και χαρτιά, διάφορα αντικείμενα και στη συνέχεια συναισθηματικά αντικείμενα.

Μην αποθηκεύετε τα πράγματα σας στο σπίτι των γονιών σας (ή οπουδήποτε αλλού) και μην αναγκάζετε τα αντικείμενα που απορρίπτεται σε φίλους και οικογένεια.

Όταν απορρίπτοντας τα ρούχα, ο Kondo λέει ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο το flipping μέσα από τα αντικείμενα που κρέμονται στο ντουλάπι σας και επιλέγοντας τι να χάσετε. Πάρτε όλα τα ρούχα – από το ντουλάπι μπροστινής αίθουσας στο υπνοδωμάτιό σας – και πετάξτε το σε ένα σημείο. Στη συνέχεια, κρατήστε κάθε στοιχείο και ρωτήστε την ερώτηση: “Μήπως προκαλεί χαρά;” Για να προσδιορίσετε εάν διατηρείτε το αντικείμενο. Όταν πρόκειται για την αποθήκευση ρούχων, ο Kondo λέει ότι μπορείτε να διπλώσετε τα περισσότερα ρούχα, ώστε κάθε στοιχείο να μπορεί να δει όρθια σε ένα συρτάρι (αντί σε ένα σωρό). Για τα ρούχα που πρέπει να κρεμαστούν, κρεμάστε αντικείμενα από το μεγαλύτερο έως το συντομότερο, πιο σκοτεινό έως το ελαφρύτερο, από αριστερά προς τα δεξιά.

Για τα βιβλία, ο Kondo λέει ότι τα αποθηκεύει όρθια αντί για σωρούς (λυπάμαι, μου αρέσει ακόμα να τα ράφια!), Να τα κρατήσω όλα στο ίδιο μέρος του σπιτιού σας και να μην αισθάνονται άσχημα για να αφήσουν τα μη αναγνωσμένα βιβλία. Απλά να είστε ευγνώμονες για το σκοπό της στη ζωή σας και να προχωρήσετε.

Στην κουζίνα, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες είτε αντιμετωπίζετε πιάτα, ντουλάπι ή αντικείμενα στο ψυγείο σας. Θέλετε ανοιχτά ράφια στην κουζίνα αλλά ανησυχείτε για την αποθήκευση; Ίσως θα μπορείτε να πάρετε το βλέμμα με τη μέθοδο Konmari!

Νομίζετε ότι τελειώσατε να απορρίψετε; Ο Kondo λέει ότι θα ξέρετε πότε έχετε χτυπήσει το σημείο όπου δεν μπορείτε να απορρίψετε πια. Το αποτέλεσμα αυτού του είδους της αποτοξίνωσης στο σπίτι: αμέτρητες σακούλες και κουτιά αντικειμένων-από παλιά πιάτα έως τεχνολογία που χρονολογείται σε πολύ ελεύθερα μπλουζάκια-που πρέπει να ανακυκλώνονται, να δωροδοτούν ή να ρίχνονται έξω. Επαγγελματικές εταιρείες απομάκρυνσης σκουπιδιών όπως το JustJunk® μπορούν να σας βοηθήσουν. Το Just Junk’s Team θα έρθει στο σπίτι σας και θα αφαιρέσει όλη την ακαταστασία σας και θα ανακυκλώσει, θα δωρίσει και θα διαθέτει τα πάντα, από τις συσκευές σε έπιπλα. Απλά πληρώνετε με βάση το πόσο θέλετε να απαλλαγείτε. Επισκεφθείτε το JustJunk.com σήμερα για να δείτε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε ένα καθαρό, οργανωμένο σπίτι. Το Just Junk σερβίρει πόλεις σε όλο το Οντάριο, τη Βρετανική Κολούμπια, τη Νέα Σκωτία και την Αλμπέρτα.

Έχετε δοκιμάσει τη μέθοδο #konmari; θα σας? Πείτε μας τι πιστεύετε στα σχόλια!

Πιστώσεις φωτογραφιών:
1. Τυχαίο σπίτι πιγκουίνος
2. House & Home March 2015 τεύχος, φωτογράφος Janis Nicolay
3. House & Home March 2010 Τεύχος, φωτογράφος Donna Griffith
4. House & Home April 2012 Τεύχος, φωτογράφος Donna Griffith
5. σπίτι & σπίτι Ιούνιος 2008 τεύχος, φωτογράφος Andrew Grinton
6. House & Home Σεπτέμβριος 2013 Τεύχος, φωτογράφος Βιρτζίνια MacDonald